Binnenkijken bij

Miranda en Wim

Binnenkijken bij Wim en Miranda: een prachtige taupe keuken met kookeiland

Het begon met een lekkage en het eindigde met een complete verbouwing van het huis. Het is in ieder geval zeker dat het huis van Wim, Miranda en hun twee kinderen er na deze transformatie heel anders uitziet. Terwijl de rest van het huis onder handen is genomen door een aannemer, is de keuken verbouwd door MVI Keukenstudio. Hieronder vertelt Miranda over het proces.

Waarom wilden jullie een nieuwe keuken?

Miranda vertelt: “Het begon allemaal met een lekkage in de badkamer, maar al snel werd het een grootschalige renovatie van ons hele huis, inclusief de keuken. Tijdens de verbouwing had de aannemer de controle over alles, behalve het plaatsen van de keuken. Onze vrienden hadden eerder een keuken bij MVI Keukenstudio besteld en waren erg tevreden. Op hun aanraden zijn we daar eens gaan kijken.”

Hoe zijn jullie bij MVI Keukenstudio blijven hangen?

“Uiteindelijk was het de prijs die ons bij MVI Keukenstudio hield”, zegt Miranda. “Ook het persoonlijke aspect van de kleinschalige aanpak sprak ons erg aan. We maakten ons wel enigszins zorgen omdat Marcel het in zijn eentje doet, want we wilden geen hinder als hij zou uitvallen tijdens de grootschalige renovatie. Hij stelde ons echter gerust en gaf aan dat hij een netwerk van vakmensen had om eventuele problemen op te lossen.”

Hoe ging het proces toen jullie bij MVI Keukenstudio binnenkwamen?

Miranda legt uit: “We begonnen met het maken van een ontwerp waarbij onze keuken en bijkeuken – die aan de keuken grenst – naadloos op elkaar moesten aansluiten. Marcel heeft meerdere ontwerpen gemaakt en die hebben we samen bekeken en aangepast. Hij heeft zelfs bouwtekeningen gemaakt voor onze aannemer die bijvoorbeeld het leidingwerk en elektra op zich nam, zodat alles goed zou verlopen. De keuze is gevallen op een lange keuken met een taupe kleur en een kookeiland. Het was even passen en meten, maar het is allemaal gelukt.”

Wat vonden jullie belangrijk in de keuken?

Miranda lacht en zegt: “Onze inductiekookplaat van Novy met 5 pitten naast elkaar en een afzuigsysteem dat vanaf de achterkant omhoog komt. We hebben de rest van de keuken daaromheen gebouwd en zo is het kookeiland het hart van ons huis geworden. We hebben er zelfs een klein barretje aan toegevoegd waar we ontbijten en gezellig samenzijn terwijl er wordt gekookt. Dat was echt anders dan onze oude U-keuken, waarbij je altijd met je rug naar je gasten stond te koken.”

Waar worden jullie blij van in de keuken?

“De kookplaat en onze warmhoudlade zijn echt fijne apparaten”, aldus Miranda. “De warmhoudlade is geweldig voor dinertjes met vrienden. Het is een lade onder de combi-oven die je kunt gebruiken als bordenwarmer. Ook kun je er gerechten in warm houden tijdens het eten of als iemand wat later is. Het maakt het serveren van meerdere gerechten tegelijkertijd een stuk gemakkelijker. Daarnaast is Wim dol op de wijnkoelkast. Het draagt allemaal bij aan de gezelligheid in onze keuken.”

Wat kun je me vertellen over jullie bijkeuken van MVI Keukenstudio?

“De bijkeuken is een naadloze uitbreiding van onze keuken in dezelfde kleuren en materialen”, legt Miranda uit. “Hier staan onze wasmachine en droger en heeft Marcel slimme kasten en lades geïntegreerd om alles netjes op te bergen. Zelfs onze garderobe is in de kasten verwerkt. Er slingeren dus geen jassen of schoenen meer in de bijkeuken.”

Wat vonden jullie goed aan MVI Keukenstudio Keukens?

“Over het algemeen zijn we tevreden met MVI Keukenstudio,” zegt Miranda. “De keuken is harstikke mooi geworden, werkt goed en sluit prachtig aan op de bijkeuken. We kregen veel tijd om na te denken over de indeling en het ontwerp, maar soms konden er wel sneller stappen worden gezet. Uiteindelijk zijn we erg blij met onze nieuwe keuken. Elke keer als we een tijdje weg zijn geweest dan voelt het als thuiskomen.”