Binnenkijken bij

Lisette

Binnenkijken bij Lisette: een ruimtelijke keuken die van alle gemakken is voorzien

In 1998 kocht Lisette haar huidige huis, waarin zij de afgelopen 25 jaar heeft gewoond. Dankzij de aanleg van een nieuwe vloer begon er een balletje te rollen waardoor een groot deel van haar woning werd verbouwd, en zo ook de keuken. In dit artikel vertelt Lisette over haar ervaringen rondom dit proces en haar wensen voor de nieuwe keuken.

Het proces rondom de nieuwe keuken

“Toen ik het huis in 1998 kocht, hoefde ik alleen nog maar de vloeren te leggen”, begint Lisette te vertellen. “De rest van het huis was al gerenoveerd. Op dat moment zat de keuken nog in een hele kleine ruimte aan de achterkant van het huis. Die heeft jarenlang goed zijn werk gedaan maar op een gegeven moment ga je toch nadenken over of je niet iets anders met de keuken wilt doen. Via een tip van een vriend ben ik toen bij MVI Keukenstudio uitgekomen.”

Van een nieuwe vloer tot een nieuwe keuken

“Het proces begon eigenlijk omdat ik een andere vloer wilde”, vertelt Lisette. “Ik wilde heel graag een gietvloer, dus ging de oude vloer er helemaal uit en toen bleek dat de balken daaronder verrot waren. Dit was eigenlijk echt het moment waarop ik alles in één keer kon aanpakken, dus van het een kwam het ander en toen besloot ik ook de keuken te laten verbouwen.”

Belangrijke punten aan de keuken

Op de vraag wat Lisette belangrijk vond bij het verbouwen van de keuken, vertelt zij: “Ik wilde graag een Amerikaanse koelkast want ik kook heel graag en ik vind de ijsklontjesfunctie heel fijn. Zo’n groot project van het verbouwen van je keuken doe je maar één keer, dus ik wilde dat hij van alle gemakken voorzien zou zijn. Daarom zit er ook een Quooker, een warmhoudlade en een wijnklimaatkast in.”

Een ruimtelijk gevoel

“Verder vond ik het heel belangrijk dat er geen vieze afzuigkap meer in de keuken zou hangen, dus heb ik gekozen voor een Bora inductie kook-afzuigsysteem”, vervolgt Lisette. “Een afzuigkap breekt de ruimte zo, maar nu is het juist mooi en open. Die ruimtelijkheid vind ik erg fijn. Ook ben ik blij met de wijnklimaatkast. Als ik op de bank zit en naar de keuken kijk dan springt die prachtig in het oog. Eerst had ik daar de oven gepland, maar de indeling kon ik zonder problemen nog aanpassen met Marcel van MVI Keukenstudio.”

Alle tijd om na te denken bij MVI Keukenstudio

“Het was heel fijn bij Marcel dat hij alle tijd heeft genomen om de keuken te maken zoals ik die graag wilde hebben”, vertelt Lisette. “Ik denk dat ik wel een keer of vijf bij hem geweest ben om het te bespreken. Tijdens het proces kon ik nog allerlei dingen aanpassen. Hij zorgt er echt voor dat je 100% tevreden bent met het design en dat je er goed over kunt nadenken voordat iets vaststaat. Dat was zo’n groot verschil met die grote keukenzaken waar je bij wijze van spreken na één gesprek al met een keuken de deur uit loopt. Ik zou achteraf niks anders hebben gedaan en ik ben heel tevreden met mijn nieuwe keuken!”