Binnenkijken bij

Judith en John

Binnenkijken in de strakke keuken van Judith en John met een ruimtelijke en gebruiksvriendelijke indeling

In het voorjaar van 2022 lieten Judith en John hun keuken verbouwen door MVI Keukenstudio. Lees hieronder verder hoe zij hun oude keuken in samenwerking met Marcel van MVI hebben omgebouwd tot een strakke en gebruiksvriendelijke keuken.

Strakke keuken

De vorige keuken van Judith en John een wit hoogglans design. “We wilden de keuken licht laten omdat de keuken in het centraal van het huis staat en het daardoor wat ruimtelijker oogt,” vertelt Judith. “We wilden wel een donkere kastenwand toevoegen met een kleur die goed past bij het wandmeubel die bij ons in de kamer staat. Marcel heeft ons vele mogelijkheden laten zien. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een strakke keuken met greeploze meubelen die erg goed is gelukt!”

Gebruiksvriendelijke ruimte

“De keuken is niet alleen heel ruimtelijk, maar ook gebruiksvriendelijk,” lacht Judith. “Vooral de lades vind ik heel fijn. Ze zijn heel ruim en je kunt er veel in kwijt en je hebt alles bij de hand. Ik ben bijvoorbeeld een thee-fan en bewaar in de lade onder het koffiezetapparaat allemaal losse blikjes met thee. Deze zijn zo gepakt en met de nieuwe Quooker is er in een handomdraai thee gezet! Ook hebben we nu een grotere kookplaat en meer werkbladruimte, zowel dieper als hoger, waardoor snijden en koken een stuk prettiger is.”

Strakke keuken met een ruimtelijke indeling

Het stel is erg tevreden over de nieuwe indeling van de keuken. “Je blijft vaak hangen in de keukenopstelling die je al hebt,” legt Judith uit. “Marcel had goede ideeën om daar verandering in te brengen. Door de nieuwe indeling staat de keuken veel beter in contact met de rest van het huis. Bij het koken kijk ik nu makkelijk naar de tuinkamer, vooral omdat we het muurtje hiertussen hebben verlaagd. Hiervoor moest ik altijd op mijn tenen staan. Ook loop je nu gemakkelijk de keuken in en uit, ondanks de steunpilaar die daar staat. We waren even bang dat het krap zou worden, maar het is echt heel goed gelukt!”

De samenwerking met MVI Keukens

“Wij wilden graag onze keuken uitkiezen bij een lokale ondernemer,” vertelt Judith. “Je merkt ook gelijk dat je daar hele fijne en persoonlijke aandacht krijgt. Marcel is van tevoren zelfs twee keer bij ons thuis langsgekomen om alles op te meten en door te spreken. Wij vinden het fantastisch dat alles in één hand kon worden geregeld. Zo heeft hij bijvoorbeeld het leidingwerk, de elektra, de tegels, het stucwerk én het installeren allemaal zelf gedaan. Dat was echt fantastisch!”