Binnenkijken bij

Mariana en Arnold

Binnenkijken bij Arnold en Mariana: Een Portugese touch in een prachtige lichte keuken

Dit verhaal begint in Portugal, waar Arnold en Mariana elkaar hebben gevonden.

Ze besloten samen in Nederland te gaan wonen en wonen sinds 2002 in hun huidige huis. De keuken was helaas na al die jaren wel een beetje op. Hieronder vertelt Mariana over hun zoektocht naar een nieuwe keuken.

Op zoek naar de perfecte keuken

“Het was tijd voor iets nieuws, praktisch en moois”, legt Mariana uit. “We wilden vooral een praktischer ingerichte keuken met veel opbergruimte. We hebben lang nagedacht over wat we wilden, maar we vonden bij geen enkele keukenzaak echt wat we zochten. Uiteindelijk zijn we bij Marcel van MVI Keukenstudio uitgekomen en dat voelde direct goed. Hij dacht goed met ons mee en we konden het goed met hem vinden.”

Een harmonieuze keuze

Mariana deelt de overwegingen achter hun keuzes rondom het uiterlijk: “De kleur moest passen bij ons huis, met onze eerdere renovaties in gedachten. We wilden ook graag het huis een lichte uitstraling geven, dus daarom kozen we voor een kashmir kleur die perfect samengaat met de rest van ons huis.” Naast een mooi uiterlijk, speelde de indeling en opbergruimte ook een grote rol.

Slimme opbergruimte

“Opbergruimte was belangrijk voor ons”, zegt Mariana. “Onze vorige keuken was klein en we hadden niet veel ruimte om spullen in op te bergen. Dat is in deze keuken wel gelukt, want we hebben bijvoorbeeld een draaibaar carrousel en uitschuifbare planken waardoor er goed gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.”

Een lichte keuken vol gebruiksgemak

Over de keuze voor apparaten legt ze uit dat een stoomoven een goede keuze is gebleken. “We hebben altijd veel in pannen gekookt met stoom, dus dit was een logische keuze.

We gebruiken nooit meer een magnetron, omdat dit veel beter en makkelijker gaat. Ook het aanrechtblad is erg makkelijk schoon te houden en de Quooker is echt ideaal!”

Praktische details die het verschil maken

Een van de meest ingenieuze oplossingen in de keuken kwam bij Marcel vandaan.

“We wilden geen tegels of spatscherm tegen de muur, dus Marcel heeft een geweldige anti-spatlaag aangebracht op de muur”, vertelt Mariana enthousiast. “Dit maakt schoonmaken erg makkelijk en het is bijna niet te zien.”