ontdek het heerlijke pompoen-wellington recept, een perfect herfstgerecht dat altijd indruk maakt tijdens feestelijke diners en gezellige avonden.

Pompoen-Wellington: het herfstgerecht dat altijd indruk maakt

User avatar placeholder
- 29/11/2025

De Pompoen-Wellington is een onweerstaanbaar herfstgerecht dat met zijn volle smaken en feestelijke uitstraling elke tafel siert. Deze variant van de klassieke Wellington combineert de rijke textuur van pompoen en zoete aardappel met de hartige toets van Parmezaanse kaas en tijm, verpakt in knapperig bladerdeeg. Perfect als comfortfood in het seizoen, voorziet het een vegetarische en smaakvolle hoofdmaaltijd die indruk maakt tijdens feestelijke diners en intieme avonden.

VERFIJNDE POMPOEN-WELLINGTON SMAKEN

De basis van deze Pompoen-Wellington bestaat uit geroosterde pompoen en zoete aardappel, gecombineerd met fijngesnipperde sjalot en knoflook voor een subtiele aromatische ondertoon. Gedroogde chilivlokken geven een pittige hint, terwijl tijm en geraspte Parmezaanse kaas zorgen voor een complexe, hartige smaak. Door deze ingrediënten in koelvers bladerdeeg te verwerken, ontstaat een verfijnde hartige taart die zowel warm als licht knapperig wordt uitgebakken.

VEGETARISCH EN FEESTELIJK COMFORTFOOD

Deze Pompoen-Wellington is ideaal voor vegetariërs die willen genieten van een seizoensgerecht zonder concessies te doen aan smaak en presentatie. Door het gerecht te serveren met een frisse groene salade met sinaasappel, gedroogde cranberry’s en hazelnoten, ontstaat een evenwichtige maaltijd met verschillende texturen en herfstsmaken. Daarnaast kan een toevoeging van een dot crème fraîche en gepofte cherrytrostomaatjes het gerecht extra fris en feestelijk maken.

STAPPENPLAN VOOR EEN PERFECTE POMPOEN-WELLINGTON

Het bereiden van de Pompoen-Wellington begint met het roosteren van de pompoen en zoete aardappel in blokjes, besprenkeld met olijfolie en voorzien van zout en peper om de natuurlijke smaken vrij te laten komen. Na het fruiten van sjalot en knoflook worden de kruiden en kaas toegevoegd aan het mengsel. De vulling wordt daarna verpakt in ronde stukken bladerdeeg, die na het dichtvouwen worden bestreken met losgeklopt ei voor een goudbruine afwerking. De Wellington bakt ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg knapperig en licht gebruind is.

Ingrediënten Hoeveelheid
Koelvers bladerdeeg 1 rol
Biologische flespompoen ½ (gewassen, in blokjes)
Zoete aardappel 1 (in blokjes)
Sjalot ½, fijngesnipperd
Knoflookteen 1, uitgeperst
Gedroogde chilivlokken ½ tl
Geraspte Parmezaanse kaas Handjevol
Gedroogde tijm 1 tl
Ei 1, losgeklopt (voor bestrijken)
Olijfolie Voor het roosteren en fruiten
Image placeholder

Met 39 jaar ervaring ben ik gepassioneerd door interieurdecoratie en handige huisideeën. Mijn doel is om elke ruimte mooier en functioneler te maken.

Plaats een reactie